Monday, July 19, 2010

Perkara Yang Buat Aku Keras Hati, Bengang dan Panas Hati

1. Ada 2 org kacau privasi facebook aku. Suka hati dia je letak gambar aku lam page dia, kang aku mintak royalti merangkak nak bayar.

2. Ada sorang budak suka hati kepala dia je sumpah seranah orang. Bukan setakat aku, malah orang lain pun dia kutuk dalam facebook, padahal orang tu bukan friend dia dalam fb dia pun. Kita orang tak kaco ko, ko pesal? Siap post link profile orang tu dalam page dia lagi. Giler.

3. Tangan kiri aku berdarah dan mata kanan aku lebam tetiba.

4. Ada orang tipu aku!(sebab dirahsiakan).

5. Melayan kerenah orang tak reti bahasa sepanjang minggu ni. Ada 2 orang. Sorang suruh aku komen status dia, sorang lagi suruh komen gambar dia. lepas tu aku cakap la, please tengok benda ni, nak tau apa dia cakap, sory, tengah busy. Pergi mampus la ko sama ko punya busy!

6. Ada orang ni, dulu bukan main manis mulut, kalau boleh tak nak pijak tanah pun, takut pijak bakteria, kang bakteria tanah tu mati nanti! Lepas tu, kalau dah tak perlukan kita, dia blah, SMS ke, call ke, langsung tak nak jawab. Aku ni manusia baik hati, aku tahan je la. Tapi sekarang ni aku keras hati. Kau call atau SMS haram aku nak reply

7. Orang rumah sebelah aku! bawak kereta HILUX dia macam nak pegi racing kat litar Sepang, padahal jalan kampung je, bukan berturap pun! Macam sial je bawak kereta besar dia tu. Adik pempuan aku nyaris nak kena langgar dengan orang yang mengaku CIKGU tu. Setahu aku, cikgu ni berbudi bahasa. Ni mintak maaf pun haram! Dahlah sesuka hati langgar anak kucing orang. Apatah lagi nak ganti. Baru tinggal kat kampung orang baru 2 3 taun dah nak menyombong.

8. Pun pasal jiran sebelah rumah aku ni jugak. Kali ni pasal anak dia pulak. Motosikal, pergh... punya bising, dahlah setiap kali lalu kat belakang rumah aku tu, dia sengaja pulak berenti, siap press minyak lagi. Pukul 1 2 pagi pulak tu. Sapa tak bengang! Menunjuk ke hape?

9. Keras hati. Sebab "orang" tu, kalau aku tak layan, dia merajuk dan marah kat aku. Kalau aku tegur tapi dia tak nak layan, ada ke aku nak merajuk? Sekarang baru ko tau macam mana aku merajuk!


10. Sebab utama, aku rindukan seseorang. Tu yang paling aku bengang sekali. Aku keraskan hati aku untuk lupakan dia, tapi makin ingat pulak
:(


note. aku ni memang keras hati...kalau dah marah kat seseorang tu, kalau tak bertegur setahun dua tu memang normallah..


8 comments:

nazaluvaholic said...

ha post yg ni naz tak nages...weeeeeeeeeee.......

ag dzuladzeezy said...

yolah...huhu

ONN said...

adesss!!! Sadis sungguh post yg ni....

ag dzuladzeezy said...

onn- biasalah!hehe

.ikhwan. said...

Ehem2.. Nice new topic.

ag dzuladzeezy said...

thanx!
yg ni malas nak pakai bahasa kiasan...
straight to the point

ir MASh said...

woo..
sabar lah..

ag dzuladzeezy said...

tgkla kalo diorg yg berkenaan da insaf ke x...huhu